Campanie de informare la Cluj, de Ziua Internațională Anticorupție. Unde pot semnala cetățenii faptele de corupție


Pentru a marca Ziua Internațională Anticorupție, sărbătorită în 9 decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Cluj a organizat, împreună cu Școala de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, o activitate de informare la care au fost invitați reprezentanți ai structurilor M.A.I. din județul Cluj, ai unor instituții publice și ai unor organizații neguvernamentale.

Astfel, activitatea de informare a avut ca scop consolidarea cunoștințelor referitoare la prevederile legale în domeniul infracțiunilor de corupție, consecințele implicării în fapte de acest gen și modul de reacție în cazul confruntării cu situații potențiale de corupție. Totodată, au fost prezentate și prevederi ale O.U.G. nr 583/2016 privind Strategia Națională Anticorupție 2016-2020.

Cetățenii pot să sesizeze aspecte referitoare la comiterea unor fapte de corupție comise de către personalul Ministerului Afacerilor Interne la Linia Telverde Anticorupție 0808.806.806, apelabilă gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon 0264/401064 aparținând Serviciului Județean Anticorupție Cluj, în scris pe adresa de mail cluj.dga@mai.gov.ro sau personal la sediul situat în Cluj-Napoca, str. Decebal nr. 26.

Comentarii Facebook