Luni 9 Decembrie

Caminul 1 Observator, reabilitat: va avea lift, camere de o persoana si toate dotarile necesare

 

Caminul 1 Observator va fi reabilitat de la 1 mai din bani europeni, la cererea UMF, astfel incat studentii sa se poata bucura de conditii mai bune in campusul universitar.

Caminul este numai pentru fete, iar numarul locurilor disponibile este de 507. Astfel, vor fi camere cu trei, doua sau un pat.

 

"Vrem sa oferim studentilor ceea ce este mai bun. Vrem sa aiba cele mai bune conditii pentru a studia si pentru a-si desfasura activitatea. Cu toate acestea, studentii nu vor fi niciodata multumiti de ceea ce li se ofera, lucru care de altfel este foarte bun, pentru ca daca se multumesc cu ce au nu vor avea niciodata asteptari mai mari", a spus prorectorul UMF, Valentin Cernea.

Viitoarele investitii presupun: schimbarea integrala a tuturor instalatiilor, schimbarea tuturor pardoselilor, refacerea finisajelor interioare si exterioare, realizarea unei sarpante pe structura metalica usoara, la mansarda, compartimentarile de la mansarda vor fi de tip usor si vor fi realizate, transformarea salii de lectura de la etajul 1 in bilioteca virtuala, prin dotarea cu mobilier si calculatoare, biblioteca virtuala va comunica direct cu biblioteca universitatii. Caminul va mai beneficia si de internet de mare viteza, dar va avea si un lift cu o priveliste speciala etc.

"Este important ca municipiul Clujul sa fie atractiv, astfel incat sa ofere diferite posibilitati tuturor care-l viziteaza sau celor care vin sa studieze aici. Pentru aceasta institutie cred ca a fost o mare provocare in a atrage aceste fonduri. Trebuie sa va spun ca la Primarie aveti un sprijin real si permanent pentru acest proiect", a spus viceprimarul Laszlo Attila.

"Avem ambitia de a face din complexul studentesc Hasdeu cel mai frumos complex din Romania. Din aceasta cauza vor urma noi implementari si reabilitari in campus", a incheiat presedintele general al UMF, Ioan Pop.

 

Suma totala a proiectului este de aproximativ 13.118.203,27 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 8.794.766,48 lei.

 

Lucrarile vor incepe de la 1 mai. Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni.

Comentarii Facebook