„Cam leșină copacii ăștia noi”. Clujenii fac haz de necaz de „dimensiunea verde” a Clujului, ajung copacii pe carosabil după o ploaie - FOTO


„Dimensiunea verde” a Clujului, cu care se laudă adesea administrația locală, nu pare foarte rezistentă la schimbările vremii. După ploaia de astăzi, unul dintre copacii plantați în ultimii ani, „s-a aplecat” către carosabil pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. 

Clujenii au făcut haz de necaz, deși a fost rupere de nori la Cluj, vântul a suflat moderat:

„Cam leșină copacii ăștia noi”; ,,Sub fiecare copac, câte o surpriză. Descoperă-le acum pe toate”; „Cad copacii cum cade Boc”; „Să vedeți pe Someș cad toți, au plantat pomi gata uscați”; „Ce frumos, pomul e drept și de neclintit ca și bobocul nostru!!!”, au fost doar câteva dintre comentariile clujenilor.

copac.jpeg

Amintim că, la începutul lunii aprilie, Primăria Cluj-Napoca se lăuda cu peste 2.400 de arbori plantați. 

2428 arbori cu balot de dimensiuni mari plantați până acum în 2023 și toamna anului trecut. Continuăm plantările în această primăvară în întreg orașul - arbori, arbuști și plante perene. Ori de câte ori aveți ocazia, nu ezitați să plantați un copac! Peste 2.400 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în toamna anului trecut și primăvara anului curent în municipiu”, a transmis Emil Boc.

Asta nu înseamnă însă că fiecare arbore plantat supraviețuiește. Rata de prindere este undeva între 50 și 90% - depinde pe cine întrebi, potrivit specialiștilor. Așadar, mai importantă decât plantarea copacilor noi, este importantă conservarea spațiilor verzi care există deja în oraș.

Comentarii Facebook