Calin Stoia nu este un bolnav inchipuit, sustine avocatul lui, Sergiu Bogdan! Vezi documentele


Avocatii lui Calin Stoia au prezentat o serie de hartii medicale care atesta faptul ca acesta a fost vazut de medici care au recomandat tratamentul.

"Tratamentul medical la care este supus dl. Calin STOIA este consecinta unei afectiuni cronice. Asa cum reiese din fisa sa medicala, inculpatul sufera de spondiloza cervico-lombara, acesta avand nevoie de tratament conservator balneo-fizio-kinetoterapeutic si de o reevaluare lunara neurochirurgicala. Dupa cinci zile de la luarea masurii arestului preventiv dl. Calin STOIA a acuzat dureri foarte mari la nivelul coloanei vertebrale, motiv pentru care a solicitat o evaluare medicala.

Conform procedurii prevazute de Legea nr. 275/2006, respectiv art. 50, dreptul la asistenta medicala a persoanelor detinute este garantat si se asigura, in mod gratuit, la cerere, ori de cate ori este necesar", a declarat avocatul lui Calin Stoia, Sergiu Bogdan.

"Faptul ca dl. Calin STOIA sufera de o astfel de afectiune rezulta din scrisoarea medicala din data de 16.11.2011, consecinta a biletului de trimitere din 15.11.2011, emis de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj.

Acest diagnostic a fost confirmat si astazi, 14.12.2011, de catre dr. Ramona ONIGA, de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase - Cabinet Balneologie, mentinandu-se recomandarea de continuare a tratamentului de recuperare medicala inceput in spitalul de recuperare", a mai afirmat Sergiu Bogdan.

Avocatul contesta astfel "insinuarile aparute in mass-media prin care s-ar sugera ca dl. Calin STOIA ar suferi de o boala inchipuita, precum si faptul ca ar fi beneficiat de un tratament privilegiat nu au niciun suport in fapt si in drept. Faptul ca dl. Calin STOIA este acuzat de comiterea unei infractiuni de coruptie nu este o justificare pentru a i se refuza dreptul la asistenta medicala. De altfel, un comportament contrar celui prevazut de lege in ceea ce priveste drepturile persoanelor aflate in arest, justifica opinia Guvernului Olandei ca Romania nu este un stat de drept. Nivelul de civilizatie al unui stat este dat si de modul in care persoanele private de libertate sunt tratate".

Stoia a fost filmat luni, 12 decembrie, in timp ce iesea neinsotit de la bazinul de tratament al Spitalului Clinic de Recuperare Cluj.

 

Vezi AICI documentele medicale!

Comentarii Facebook