Călin Mărincuș, politician și luptător MMA, condamnat pentru că a bătut un bărbat care se ruga la un mall din Cluj


Extremistul Călin Mărincuș, membru PSD Cluj, a fost condamnat la un an și o lună de închisoare, pentru că a bătut un cetățean egiptean, care se ruga la Iulius Mall Cluj. 

Călin Mărincuș a scăpat de executarea pedepsei, fiind condamnat cu suspendare. Acest lucru înseamnă că la următoarea faptă va executa și pedeapsa de acum. 

Instanța i-a impus să ”frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate” și să presteze ”muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca sau la Asociaţia ”O masă caldă” Cluj-Napoca, pe o perioadă de 80 de zile”.

De asemenea, politicianul extremist a mai fost pus să plătească părții vătămate 10.000 lei, cu titlu de daune morale. 

Sentința nu este definitivă.

Călin Mărincuș este un tip bine articulat, dar a participat la multe evenimente controversate derulate de Noua Dreaptă. În 2017, fostul sportiv Călin Mărincuş și liderii Noua Dreaptă Cluj au fost evacuați de jandarmi după ce au făcut scandala Opera Cluj.

Scandal la Opera Cluj! Naționaliștii au cântat ”Deșteaptă-te române” în timpul unui imn în arabă - VIDEO

Călin Mărincuș a povestit instanței că el a vrut să îl salveze pe cetățeanul egiptean, care avea un ruscac suspect lângă el

Cetățeanul egiptean a fost agresat în 22 octombrie 2019, dar a depus plângere numai în anul 2022. Acesta afirmă că Mărincuș l-a strâns puternic de ceafă și i-a aplicat două lovituri cu pumnul în zona abdominală. 

În acea zi, acum 3 ani, mă aflam în Iulius Mall cu prietena mea. În acei ani, au avut loc multe atentate teroriste în Europa. Fiind din Iulius Mall, am observat un tip care sta lângă un stâlp, la fațada dinspre sud-est, de la etajul 1. Avea un rucsac lângă el și era într-un loc întunecos. Primul lucru care m-a frapat a fost faptul că era cu fața spre București, nu spre Mecca, mai la stânga, având în vedere că am terminat Facultatea de Geografie și am cunoștințe despre orientarea în spațiu. Cunoscând aproape cutumele islamului, vreau să spun că nu este neapărat interzis să stai cu fața spre București, însă știu că rugăciunea islamică trebuie să se săvârșească sub un anumit ritual. Un credincios musulman nu este recomandat să se roage într-un loc unde sunt femei, deoarece se consideră că acest lucru duce la pierderea purității rugăciunii. De asemenea, nu este recomandat să se roage într-un loc unde sunt băuturi alcoolice și, cel mai important, să nu se roage într-un loc unde sunt jocuri de noroc interzise de religia islamică. Persoana vătămată se afla lângă Cazinoul Metropolis.

În acel moment, convingerea mea a fost că persoana vătămată dorea să se arunce în aer și să comită un atentat. Am alergat spre el, lăsând-o pe prietena mea în spate, și l-am împins de lângă rucsacul care se afla lângă el, lovind și rucsacul cu piciorul. L-am mai atins de câteva ori în zona corpului pentru a mă convinge că nu are dispozitive explozive, dar în niciun caz nu i-am aplicat lovituri care să îi cauzeze vreun rău sau să necesite îngrijiri medicale.

Nu am avut vreo confruntare fizică cu persoana vătămată. Este un tip de peste 1,90 metri și nu are o constituție fizică slabă. Cu atât mai mult, nu m-aș fi angajat într-o situație conflictuală, mai ales că era și prietena mea, și nici eu nu am suferit vreo leziune fizică.

Eu sunt creștin ortodox practicant și cântăreț la strană, și nu aș agresa nicio persoană. Sunt împotriva acestor convingeri. Am considerat că l-am speriat pe domnul Yosfri, dar nu mai mult decât m-a speriat el pe mine, și am vrut să îi ofer suma de 1000 de euro pentru daunele pe care i le-am cauzat în acest fel, cu atât mai mult că în țara lui salariul mediu este între 40-80 de dolari pe lună. Cu toate acestea, persoana vătămată a refuzat și a cerut daune de 12.000 de euro, iar eu știu că atât costă un apartament în țara lui, ba chiar mai puțin. Incidentul s-a întâmplat acum 3 ani și ceva, iar el nu a făcut nicio plângere decât în momentul în care a văzut fața mea la televizor, după câțiva ani, deoarece mai am o speță cu Raed Arafat.

Partea a doua a dosarului, care vine să susțină prima parte, mă plasează într-o poziție de adversitate față de religia islamică și musulmani, ceea ce este eronat. (…) Am numeroși prieteni musulmani și o astfel de catalogare a mea îmi aduce deservicii în relațiile mele cu alți cetățeni musulmani. În concluzie, sunt ferm convins că nu l-am agresat pe persoana vătămată, dl Gal, într-o manieră care să îi pună în pericol integritatea fizică și emoțională”, a declarat Călin Mărincuș în fața instanței.

Instanța: Ați spus că ați dat cu piciorul în rucsacul pe care îl avea plasat lângă el. Cum v-ați gândit să dați cu piciorul atât timp cât ați crezut că acolo era material exploziv?

Călin Mărincuș: Dl. procuror nu cunoaște cutumele celui care se sacrifică pentru Allah, el nu poate muri accidental pentru că nu se mai duce în Rai și nu primește cele 72 de virgine care i se promit pentru această cauză. Prin urmare, nu avea cum să fie un material exploziv în rucsac care să se declanșeze spontan, respectiv nicio vestă pe care să nu o tragi tu înainte de a exploda. Un martir nu poate muri accidental. Vreau să spun că în rucsac putea fi material explozibil, dar nu se putea declanșa în acest fel, ci doar printr-un dispozitiv de comandă”.

Cetățeanul egiptean Gad Ahmed Yosri Afifi a povestit și el ce s-a întâmplat.

Atunci, în acea zi, eu eram în Iulius Mall și ca musulman trebuie să mă rog de 5 ori pe zi. Era momentul pentru rugăciunea de seară și trebuia să o fac atunci. Și pentru a nu-i provoca pe cetățenii români, am ales un colț liniștit din Iulius Mall și am început să mă rog. În mijlocul rugăciunii, inculpatul Călin Mărincuș a apărut și m-a apucat cu forța de gât, din spate, eram aplecat. Și cu pumnul mi-a aplicat o lovitură în abdomen cu pumnul strâns. Atunci m-a înjurat și l-a înjurat și pe Allah. Apoi m-a lovit din nou și cu cealaltă mână, din nou în abdomen. Și m-a întrebat ce caut acolo și că ar trebui să plec de unde sunt și să mă întorc înapoi în țara mea. Am încercat să-l întreb dacă este un angajat la securitate și din nou nu mi-a răspuns și a încercat să se apropie de mine din nou. Atunci am reușit să fac mai mulți pași înapoi. Atunci s-a îndreptat spre rucsacul meu, este un rucsac de 40 cm care era pe podea. S-a îndreptat spre acesta și l-a lovit cu piciorul, astfel încât acesta a zburat câțiva metri. Apoi inculpatul s-a îndreptat spre o doamnă și au plecat împreună. Am sunat imediat la poliție, aceștia au venit și am dat declarație eu și martorii. Arăt că eu eram singur în acel moment. În jurul meu era o singură persoană care a și dat declarație la poliție. Arăt că m-am simțit lezat din punct de vedere moral și mi-a fost teamă mai multe zile. Am tăcut și nu am vorbit mai multe zile și am devenit paranoic, mă uitam la mașini și îmi era teamă că acesta va reveni și mă va lovi, mă va agresa. Chiar dacă am schimbat orașul, nu doar din acest motiv, însă îmi mai este frică că acesta poate să mă găsească și să-mi facă din nou rău. Consider că este un om foarte rău”, a declarat cetățeanul egiptean în fața instanței, conform Gazeta de Cluj, din iunie 2023.

Mărincuș l-a amenințat cu moartea și pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU)

În septembrie 2021, extremistul clujean Călin Mărincuș, membru PSD și simpatizant Noua Dreaptă, îl amenința cu moartea pe Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pentru că vrea să impună testarea și vaccinarea pentru accesul la evenimente. 

Niciun procuror nu se sesizează pentru șantajarea de a ne vaccina. Chiar toți sunteți vânduți din sistemul acesta? Pe mine Raed Arafat mă condamnă la moarte. El crede, sau îmi spune că vrea să-mi facă un bine, pe care eu nu îl vreau! Vrea să-mi administreze un act medical, pe care eu nu îl doresc, care îmi pune în pericol viața. 

Păi dacă eu vreau să-i fac un bine lui Raed Arafat, iar el nu e de acord, pentru că îi pune în pericol viața, voi fi chemat la Poliție? Cu siguranță! Eu nu mă tem, pentru că mă duc cu televiziunile. Eu consider că Raed Arafat îmi pune în pericol viața, iar eu mă aflu în postura de a mă apăra. O să iau în considerare și faptul să-l omor pe Raed Arafat. Eu mă gândesc că punându-mi viața în pericol, vreau să iau în considerare și faptul ăsta.

Îmi doresc ca Raed Arafat să fie eliminat. Nu se sesizează nimeni? Milioane de români acceptă să fie șantajați. În ce limbă gândești măi, Raed Arafat, că în românește sigur nu. Cum adică să mă testez săptămânal ca să-i dovedesc că sunt sănătos? E vina mea că sunt sănătos? 

Nu vreau să mă vaccinez pentru că nu am încredere. Eu sunt sănătos! Nu am de ce să mă vaccinez. Sănătatea mea este dată de stilul meu de viață, de sistemul meu imunitar și de Dumnezeu, în primul rând!”, a declarat extremistul Călin Mărincuș, membru PSD Cluj și simpatizant Noua Dreaptă.

Acesta s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, cauza fiind pe rol la Judecătoria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook