Călăreții din Satu Mare și Oaș, care merg la Marea Unire de la Alba, primiți la Biserica din Luna de Sus - VIDEO

 

Călăreții din Maramureș, care merg la Marea Unire de la Alba, au fost primiți cum se cuvine la Biserica din Luna de Sus, de suflarea comunității cu pâine și sare.

 

I-am întâmpinat cum se cuvine, la Biserica Ortodoxă din Luna de Sus, pe bravii patrioți români care au pornit călare din Maramureș, spre Alba, pentru a celebra Marea Unire. Un gest deosebit, o penitență chiar, o punte peste timp care își dorește să unească românii, un demers care își dorește și să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește dezbinarea românilor și căderea în desuet a patriotismului.

 

Am considerat că acest românism în stare pură trebuie cinstit cum se cuvine. Patrioții români au avut parte așadar de o primire festivă, cu pâine și sare, cu o serie de cântece interpretate de elevii școlilor din Florești și cu o mica rugăciune în Biserică.

 

Momentul culminant al simțirii românești a fost când în vechea Biserică Ortodoxă din Luna de Sus a răsunat Treceți Batalioane Române, cântat din zeci de inimi de patrioți români și de inimi pure de copii.

 

DRUM BUN, DRAGI ROMÂNI! TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE!”, a tansmis primarul Horia Șulea.

Comentarii Facebook