Cal leșinat spre Colonia Sopor: Poliția animalelor a refuzat să intervină. Mi-au zis să postez pe Facebook - FOTO


Un cal bătut și epuizat a fost depistat pe drumul spre Colonia Sopor. Oamenii au sunat la 112, la Poliția Animalelor plătită din fonduri publice, dar au primit un răspuns halucinant. Imagini care vă pot afecta emoțional.

Am sunat la Poliția Animalelor și au zis ca nu au ce sa faca, nu au serviciu de ambulanta, mi-au recomandat sa postez pe Dacebook…”, a relatat Radu.

Acesta a și postat mesajul pe Facebook: ”Cal cazut pe drumul spre colonia sopor , coordonate gps 46.765578,23.660042. A primit faina de malai / mere, incearca sa se ridice, dar nu poate, parca e epuizat. Daca cineva are posibilitatea sa il ajute. Va multumesc! Am sunat la #politiaromana #112 #pompieri cluj. Deocamdata nimeni nu a venit”.

Până la urmă au venit proprietarii care l-au ridicat de la pământ cu o bătaie zdravănă. ”Au rezolvat tiganii sa il ridice cu cateva lovituri de scorbaci…”, a mai relatat Radu.

----------------------

UPDATE

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că în zona Soporului, în afara părții carosabile, se află o cabalină care ar fi fost accidentată probabil de un autovehicul. 

În urma sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiști, dar și medici veterinari, cei din urmă constatând, la efectuarea unor examinări preliminare faptul că animalul nu prezintă semne de leziuni fizice, ci se află într-o stare de deshidratare, respectiv epuizare.

În baza cercetărilor efectuate până în prezent de către polițisti, animalul ar fi fost cumpărat în cursul zilei de către actual deținător.

Ulterior, animalul a fost transportat la gospodăria acestuia.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru încălcarea Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor, la finalizarea cercetărilor urmând a fi aplicate măsurile legale.

Comentarii Facebook