Bonțidean susține că tăierea plopilor din cartierul Plopilor este legală. Dacă sunt un pericol, de ce nu s-a folosit tomograful de 30.000 de euro? - FOTO


Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, susține că tăierea plopilor din zona de acces spre blocul ridicat pe strada Plopilor, este legală. 

Știu că există acel proiect imobiliar acolo. Colegii mei au fost în control acolo. Acei arbori, acei plopi care sunt tăiați, au autorizație pentru a fi tăiați. Din punctul nostru de vedere este legal. Sigur că nu noi dăm aceste aprobări, dar noi avem posibilitatea de a verifica dacă sunt în legalitate”, a spus Marcel Bonțidean, la Radio Cluj.

Autorizația a fost emisă de Ocolul Silvic Cluj, pentru că plopii ar fi bătrâni, dar aceștia sunt și un simbol pentru acel cartier. Primăria Cluj-Napoca a cumpărat cu bani mulți un echipament care poate stabili dacă arborii reprezintă un pericol. Acel tomograf pentru copaci, pe care Primăria Cluj-Napoca a cheltuit 30.000 de euro, nu a fost folosit acum.

Interesant este că autorizația de construire a fost eliberată tot de Primăria Cluj-Napoca, deși se știa că acolo sunt plopii seculari. Nici atunci nu s-a stabilit exact ce se va întâmpla cu aceștia. Câți și în ce condiții pot fi tăiați. Dacă reprezintă un pericol public sau nu. Aceștia au început să fie un pericol, după ce blocul a fost ridicat.

Clujenii sunt cu ochii pe acea zonă. Ultimele informații arată că nu au fost tăiați toți plopii de lângă șantierul afaceristului Vasiel Salanță.

Cine poate confirma informatia? În urma scandalului e posibil sa fii scapat de la taiere copacii de langa blocul lui Salanta, care obtinuse aviz de Ocolul Silvic, condus de fostul sau partener de afaceri. Muncitorii mi-au zis ca nu se mai taie, am vazut oameni care ii toaletau, nu ii mai taiau. Oricum, raul cel mare s-a facut, paduricea care lega Parcul Rozelor de Parcul Babeș s-a taiat, blocul s-a aprobat de Primarie, in ciuda opoziției SOS care e totuși asociatie mica. Dar faptul ca se salveaza plopi maturi e ceva. Primaria are tomograf care stabileste sanatatea arborilor de 30.000 de euro, ar trebui folosit, ca era clar o abureala de la investitor ca trebuie taiati pt ca sunt bolnavi. Deci, revin, cine ne poate spune sigur ca au scăpat ca singura mea sursa sunt muncitorii pe santier”, a scris activistul civic Adrian Dohotaru, pe grupul Clujul Civic. 

Tăierea plopilor a fost semnalată de Știri de Cluj AICI. Dacă sesizați lucruri care pot deveni o știre sau încălcări ale legii, ne puteți sesiza pe Whatsapp (0722804093), iar reporterii Știri de Cluj vor ancheta rapid situația. 

Comentarii Facebook