Boc: Veste bună pentru descongestionarea traficului pe rutele Gilău - Cluj-Napoca și Baciu - Cluj-Napoca - Apahida


Primarul Emil Boc laudă scoaterea la licitație a proiectului de drum expres, care va lega Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni). Despre acest proiect se vorbește de circa 10 ani, dar acum s-a demarat pasul licitației. 

Veste bună pentru descongestionarea traficului pe ruta Baciu - Cluj-Napoca - Bulevardul Muncii - Apahida: Proiectul de conectare a  Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație! 

Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor (CNAIR). 

Proiectul se află în faza controlului ex-ante realizat de către ANAP și are o durată de execuție de 18 luni”, a declarat primarul Emil Boc, care vorbea despre el ți în campania electorala din 2020. 

Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA. Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

Boc: ”Acest proiect va contribui la descongestionarea traficului din Cluj-Napoca, zona Baciu - Cluj-Napoca - Bulevardul Muncii - Apahida. Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilău - Nădășel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele - Apahida. 

De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect.

Felicitări echipei DRDP Cluj-Napoca pentru implicare și profesionalism și, nu în ultimul rând, Ministerului Transporturilor și CNAIR pentru finanțare și implicare în promovarea proiectului”.

Comentarii Facebook