Boc: Trebuie să dispară toate parcările de pe Nicolae Titulescu și Calea Florești

 

Primarul Clujului, Emil Boc, a explicat că strategia de rezolvare a problemelor de trafic vizează ridicarea autoturismelor parcate pe marile bulevarde. 

 

Strategia pe care o aplicăm cu rigoare prevede ca pe marile bulevarde mașinile să fie puse în parkinguri și acum suntem în faza de lucru pentru a realiza parkinguri atât pe Titulescu, cât și pe Calea Florești. Mașinile care sunt parcate acolo să fie ridicate și puse în parkinguri în spatele blocurilor, între blocuri unde e foarte greu să găsești teren, dar vom desființa garaje acolo unde suprafețele de teren ne vor permite. Se lucrează la 7 locații alternative pe Calea Florești și Nicolae Titulescu pentru a dedica transportului în comun benzi dedicate pe traseul Gheorgheni - Centru sau pe ceea ce înseamnă Mănăștur - Calea Florești - zona de intrare în Cluj”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Ideea aceasta nu este una nouă, fiind vehiculată de Emil Boc încă din 2016.

 

Primul obiectiv este ca mașinile parcate pe bulevardele majore, unde putem introduce linii dedicate transportului în comun, să fie puse în parkinguri și la intrările în Cluj să fie parcări. Avem două intrări mari, la venirea dinspre Aeroport, unde încercăm să găsim un teren să facem un parking. Oamenii să știe că dacă intră în Cluj au o problemă din cauza traficului și pot lăsa acolo mașinile și folosi transportul în comun.

 

La fel și dinspre Florești. Pe lângă ceea ce folosesc azi informal la Polus, suntem într-o discuție cu cei de la USAMV și cei de la Carrefour, fosta Billa, să facem pe locația parcării un parking suprateran. Acum am discutat cu toate părțile și sunt de acord toți. Noi venim cu banii, Carrefour are terenul concesionat și proprietar este USAMV”, a mai spus Emil Boc la Realitatea FC Cluj.

Comentarii Facebook