Boc spune că „OSĂ” mai facă locuințe sociale în Cluj: „Am făcut un parteneriat cu Guvernul”


O bună parte din locuitorii Clujului nu pot găsi în oraș o locuință bună la un preț rezonabil. Ceea ce înseamnă și că stocul de locuințe sociale este departe de a fi suficient față de nevoile din Cluj-Napoca. Fără a se rezolva criza locuirii din punctul de vedere al locuitorilor cu venituri mici care nu își pot permite costurile mari ale locuirii în oraș, nu se poate vorbi despre o calitate a vieții ridicată. Emil Boc spune că Primăria vrea să construiască un nou ansamblu de locuințe „cu o importantă componentă socială”, însă are nevoie de terenul armatei de pe Valea Gârbăului.

Întrebat dacă se vor mai construi locuințe sociale în Cluj, edilul a precizat că este un lucru cert, însă nu a vorbit despre niciun termen concret când s-ar putea implementa un asemenea proiect. Spus altfel, este doar o altă declarație din categoria „OSĂ FACEM”

„Categoric da, aici am făcut un parteneriat cu guvernul, pe care acum îl readucem pe tapet, să ne permită să construim pe Valea Gârbăului pe un teren pe care armata îl are. 

Să construim un ansamblu de locuințe în care să avem o componentă importantă socială pentru că Primăria nu mai are alte terenuri pe care să le aibă la dispoziție. Și atunci, acolo este un proiect major, care acum, dacă Ministerul Apărării va fi de acord, îl vom putea promova. 

Ne va ajuta foarte mult să construim inclusiv locuințe cu caracter social. În rest, construim locuințe pe fâșii mici, deci apartamente cum am construit pe Ghimeșului și în altă parte. Continuăm această construcție”, a declarat Emil Boc, joi, la Napoca Live.

Conform Legii locuinței, locuințele sociale sunt locuințe publice de care pot beneficia persoanele cu un venit lunar sub venitul mediu pe economie care nu au în proprietate o locuință, sau nu au avut și nu au vândut o locuință după 1990. Locuințele sociale construite pe baza Legii 114/1996 nu pot fi vândute. Ele trebuie să respecte standarde de calitate precise.

Comentarii Facebook