Marti 24 Mai

Boc se întreabă acum dacă MAI e rentabil să modernizeze Regia de Termoficare: Poate sunt mai utile centralele de bloc


Primarul Emil Boc i-a cerut directorului Regiei de Termoficare Cluj să îi prezinte o analiză din care să se vadă dacă regia este rentabilă sau ar trebui închisă și, la fiecare bloc, să fie montate centrale pe tot imobilul. 

Noi investim în fiecare an câte 10 milioane de euro pe an. Dacă ar fi să facem centrale individuale de bloc, la toate blocurile unde sunt conectați la sistemul de termoficare, ar fi mai ieftin sau mai scump?

Știm ce înseamnă pe partea de energii verzi, dar trebuie să știm care e cea mai bună investiție în sistemul de termoficare din Cluj. Se pune întrebarea dacă merită această investiție pe termen lung, dar cu infuzie serioasă de bani pe termen scurt, sau e mai bine să trecem la altceva, să renunțăm complet la termoficare și să oferim o altă alternativă. 

Evident că acestea trebuie puse în echilibru cu obligațiile României în privința reducerii gazelor cu efect de seră, în privința angajamentelor cu dimensiunea verde nepoluantă, în perspectiva strategiei naționale și europene cu privire la gaze”, a explicat Emil Boc.

Edilul a spus că e clar că strategia de termoficare este câștigătoare, dar trebuie să fie analizate mai multe variante.

Comentarii Facebook