Boc s-a tinut de promisiune: s-a intalnit astazi cu fermierii din Transilvania

Premierul Emil Boc a avut astazi o intalnire cu reprezentantii fermierilor din Transilvania, care au protestat marti in fata Prefecturii Cluj. Nu s-a gasit insa nicio rezolvare pentru problemele agricultorilor.

 

"Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Mihail Dumitru, si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, urmeaza sa aiba o noua intalnire luni, 5 iulie, ora 15.00, la sediul Ministerului Agriculturii, cu reprezentantii Asociatiei Fermierilor Crescatori de Bovine si ai Asociatiei Crescatorilor de Taurine pentru a discuta detalii privind platile nationale complementare directe pentru sectorul zootehnic, specia bovina, in cadrul resurselor bugetare existente", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului. Premierul si-a exprimat dorinta de a participa si la aceasta intrevedere.

 

Fermierii sunt nemultumiti de neplata subventiilor pe cap de animal. Ei spun ca sute de ferme vor intra din aceasta cauza in faliment si circa 600.000 de opamkeni isi vor pierde slujbele.

 

Crescatorii de animale sustin ca Romania a primit de la Uniunea Europeana 5 milioane de euro pentru sustinerea sectorului zootehnic, dar Guvernul nu a impartit banii la oameni.

 

Fermierii au protestat marti in fata Prefecturii Cluj, unde jandarmii au folosit gaze lacromogene ca sa ii linisteasca. Intr-o convorbire telefonica purtata atunci, premierul le-a promis ca va discuta cu ei si ca va incerca sa gaseasca solutii la problemele lor.

Comentarii Facebook