Duminica 28 Aprilie

Boc propune un tunel pe sub centrul Clujului, în valoare de 100 de milioane de euro - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea a reluat analiza proiectului de amenajare a unui tunel pe sub zona centrală a Clujului.

 

Analizăm serios amenajarea pasajului subteran din zona centrală. Adică de la intrare de pe Clinicilor subteran până la Tribunal - 21 Decembrie 1989 cu o bandă pe mers și una de întors. Construirea ar urma să fie făcută cu un aparat modern și care poate reprezenta o soluție de finanțare pe fonduri europene și care ar decongestiona zona ultracentrală a orașului. 

 

Proiectul a fost evaluat inițial la 100 de milioane de euro. O bună parte s-ar putea finanța din fonduri europene, de până la 70 de milioane de euro. Am putea finanța și noi cu restul banilor, deci e posibil să se facă acest lucru”, a declarat Emil Boc, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE (discuția despre proiectele europene poate fi urmărită în emisiune de la minutul 27)

 

Un proiect similar a mai fost analizat de Primăria Cluj-Napoca în perioada 2007 - 2008. Ideea a fost reluată în campania electorală oentru Primăria Cluj-Napoca, în iunie 2012, de Marius Nicoară, candidatul PNL.

 

Nicoara propune sosea subterana prin Cluj-Napoca!

Comentarii Facebook