Boc: Oamenii se pot debranșa de la Termoficare. Orice bloc nou are două opțiuni: centrală termică unică sau termoficarea


Primarul Emil Boc a venit cu precizări suplimentare și a spus că debranșarea de la Regia Autonomă de Termoficare (RAT) se va putea face în continuare în Cluj-Napoca. 

Nimeni nu va fi obligat să își dea jos centrala termică pe care o are. Nimeni nu va fi împiedicat să se debranșeze în continuare de la termoficare. Pot să o facă. Sunt liberi!

Dar noi vrem un sistem în care oamenii să aibă stimulente pentru a rămâne în sistemul de termoficare, pentru că e mai ieftin”, a explicat primarul Emil Boc.

În ultima ședință a Consiliului Local a lansat informația că blocurile noi, cum sunt cele din Sopor vor fi radordate la termoficare și vor fi făcute eforturi pentru a-i readuce pe clujeni la RAT.

Acesta a spus că acum 20 de ani a fost un curent al debranșării, dar că RAT are încă 21.000 de abonați.

Am stabilit că toate blocurile noi care se vor construi, mai mari de 6 apartamente, vor avea o singură centrală de bloc. Altă variantă este să se conecteze la rețeaua de termoficare, acolo unde lucrurile permit”, a precizat Emil Boc. 

Cu alte cuvinte, blocurile vechi se pot debranșa, dar toate imobilele noi vor avea două opțiuni: centrală de bloc sau racordarea la RAT.

Comentarii Facebook