Boc: Nu va mai fi carantină! Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată. Posibil închiderea mall -urilor


Primarul Emil Boc a precizat că nu va mai fi carantină. Acesta a spus ce măsuri vor fi impuse la nivel național, în urma discuțiilor cu premierul Florin Cîțu. Cazurile COVID-19 cresc și la Cluj, iar o carantinare a orașului ar fi fatală.

Situație CRITICĂ la Cluj! Cât a crescut rata de infectare în ultimele 24 de ore?

Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară” a anunțat Emil Boc, la Antena 3, conform DCnews.ro.

Concluziile discuției cu premierul Florin Cîțu au fost: ”Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a mai spus Boc.

Conform primarului din Cluj-Napoca, s-a mai susținut nevoia vaccinării accelerate, premierul avansând scenariul ca la sfârșitul lunii aprilie să se ajungă la 100.000 de vaccinări pe zi.

Comentarii Facebook