Boc: Muncim de cinci ani la tripleta metrou, tren și centură. Avem viziune! Nu stăm să ne prindă furtuna nepregătiți


Primarul Emil Boc a vorbit despre tripleta metrou - tren și centură metropolitană și a spus că administrația pe care o conduce are viziune. 

Întrebat la TVR Cluj, dacă se va ajunge ca centrul Clujului să fie pietonal, pe modelul altor orașe europene, iar șoferii să își lase mașinile la periferie, Emil Boc a replicat: ”Nu. Orașul nostru nu are foarte multe alternative pe axa Est - Vest. După ce va fi gata centura Metropolitană, când ai alternativă de a nu mai veni prin centrul Clujului, poți să spui că ai o alternativă. Acum, atâta timp cât nu ai ce alternativă să le pui oamenilor pe masă, degeaba închizi, pentru că numai vei crea mari probleme. Direcția este aceasta, în viitor, dar toate la timpul lor. Clujul încă nu trece la o asemenea politică. Doar după ce infrastructura de bază, tren metropolitan, metrou și centură vor fi puse în practică, putem să ne gândim la această variantă”, a declarat primarul Emil Boc.  

Despre ambuteiajele care vor reapărea după ce începe școala, Emil Boc a spus că ”noi facem tot ce ține de noi. Fiecare trebuie să facă câte ceva. Am prioritizat transportul public și lucrăm la proiectele mari. Ne gândim la viitorul orașului și muncim de cinci ani de zile pentru metrou, tren metropolitan și centura metropolitană. Anul acesta este de lucru pentru a termina documentațiile, anul viitor este anul licitațiilor și din 2023 ar trebui să intre în implementare graduală aceste investiții. Avem viziune. Nu stăm să ne prindă furtuna nepregătiți”, a mai spus Emil Boc la TVR Cluj.

Clujul a primit 330 de milioane de euro, prin PNRR, pentru metrou, dar banii trebuie cheltuiți până șa finele anului 2026. Pentru centura metropolitană nu este alocat vreun ban, dar se caută finanțări. 

Comentarii Facebook