Boc: Linia de tramvai va fi legată de calea ferată. Se deschide zona Apahida - Jucu - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a explicat că până la construcția centurii de Nord a Clujului, zona va fi deschisă spre dezvoltare prin folosirea căii ferate. 

 

Sunt două proiecte strategice de care depinde dezvoltarea Clujului. Primul este centura metropolitană, cei 38 de km care leagă autostrada A3 de centura Apahida - Vâlcele, care trece prin Cluj și cu ramificații din Cluj spre centură, și cel de-al doilea este utilizarea culoarului de cale ferată pentru ceea ce înseamnă zona Cluj, încercăm să vedem soluții inclusiv din Florești, dar Cluj, Aeroport, Apahida, Jucu și inclusiv cinectarea liniei de tramvai la această linie de cale ferată. Este posibil acest lucru. Toate tramvaiele pe care le cumpărăm trebie să aibă posibilă această adaptare, această updatare și compatibilizarea din punct de vedere tehnic de trecere de la șine de tramvai la sistemul de cale ferată, pentru a putea deschide o nouă zonă de dezvoltare a Clujului. Zona de Nord este insuficient dezvoltată și are potențial.

 

Pe sud să facem centura metropolitană, iar pe nord să facem ceea ce există deja, culoarul de cale ferată, fără să mai vorbesc despre centura de Nord care este un proiect foarte costisitor și care deocamdată nu este în nefericire în atenția guvernanților”, a declarat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook