Boc e în război cu activiștii civici care îi critică Metroul: Ăștia nu-s clujeni! Dacă stați în trafic, să îi sunați pe ei


Primarul Emil Boc i-a luat în vizor pe activiștii civici, pentru că îi critică proiectele mari: metroul, centura metropolitană și trenul metropolitan. 

Vizat este activistul Szakats Istvan, care a lansat o petiție prin care critică faptul că metroul este aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar dezbaterea publică a proiectului în Cluj-Napoca se face în octombrie. Szakats acuza că dezbaterea ar fi degeaba.

Primarul Emil Boc a erupt: ”Ei fac referire la toate, tren metropolitan, centură sau metrou. Uitați-vă în textul acelei fițuici și la Szakats Istvan, care orice ar face în acest oraș numai să nu se dezvolte. Am spus că e democrație și pot vorbi ce vor, dar eu îmi văd de treaba mea, de oraș și de drumul lui. Cei care se plâng de trafic să îi mai sune și pe domnii ăștia activiști, care sunt așa-ziși activiști. Ei nu au treabă cu interesele Clujului, au treabă cu alte interese. Ca să blochezi modernizarea unui oraș cu orice preț, mi se pare de nedescris!

Poți să comentezi, dar să încerci să blochezi, să nu vină bani ca să faci centură metropolitană, metrou sau tren metropolitan, când noi ne batem de cinci ani și aducem Comisia Europeană, Parlamentul European, Guvernul României la Cluj, și acum să stea ei să se opună, șmecherii de Szakats Istvan și cu ceilalți. Clujenii cred că fac diferența între cei de bună credință și ceilalți”.

Primarul Emil Boc a explicat că în septembrie va fi aprobat Planul Naţional de Redresare şi Reziliență (PNRR), prin care va fi finanțat Metroul, dar că finanțarea va fi făcută numai după ce vor fi parcurși pașii legali. 

PNRR -ul nu înseamnă aprobarea proiectului, înseamnă aprobarea calendarului de investiții în acea țară. 

Metroul va fi finanțat prin parcurgerea procedurilor legale. Dar să vii să spui ”Nu metrou!, Nu centură!” și să spui că îl aprobă Comisia Europeană înainte de dezbaterea noastră? Nu știu atâtea chestiuni elementare? Ne iau de proști? Dacă se parcurg procedurile legale, proiectul este aprobat.

Dacă toate procedurile vor fi legale, atunci va merge spre finanțare. Au aruncat praf pe toate proiectele mi se pare nedemn pentru un clujean. Cine spune că ăștia sunt clujeni, să își pună un semn de întrebare”, a mai spus acesta.

Critici la METROUL clujean! Primăria dezbate public proiectul în 15 octombrie, dar Comisia Europeană îl aprobă în 23 septembrie

Comentarii Facebook