Boc, declară război celor care nu respectă regulile COVID: Clujul nu intră în carantină, dar afirmația nu este valabilă ”pentru totdeauna”

 

Primarul Emil Boc a anunțat că Clujul nu intră în carantină, dar afirmația nu este valabilă ”pentru totdeauna”.

Această creștere, oarecum accelerată din ultimele două zile, are și o explicație datorată modificării unei formule de calcul prin introducerea tuturor datelor restante.

Clujul nu intră în carantină, iar elevii merg în continuare la școală, ca și până acum. Această afirmație nu este valabilă pentru totdeauna, dar pornește de la premisa că vom ține sub control pandemia. Trebuie să fim toți uniți.

Următoarele două luni vor fi decisive. Toate analizele interne și internaționale arată că, în condițiile unei vaccinări masive și a respectării regulilor, după 1 iunie sunt șanse de a depăși vârful pandemiei.

Cluj: rata de infectare a crescut ENORM în ultimele 24 de ore! Cluj-Napoca se află la un pas de carantină

Fac apel la clujeni să rămână consecvenți la respectarea regulilor.

Vom intensifica controalele pentru a-i verifica pe cei care nu le respectă. Este posibil să apară măsuri suplimentare de la nivel național. Vom face controale la localuri și sper să nu apară petreceri. 

Să ne întrebăm ce poate face statul pentru noi, ci ce putem face noi pentru sănătatea. Ce putem face e simplu: să respectăm regulile, să evităm aglomerația și să susținem vaccinarea”, a spus Emil Boc.

Acesta a mai afirmat că ”din nefericire se constantă cazuri grave la persoanele tinere. Avem o situație delicată la terapie intensivă. Spitalele fac un efort de a preveni cazurile de terapie intensivă prin folosirea oxigenului”. 

Comentarii Facebook