Vineri 15 Noiembrie

Boc audiat ca martor în dosarul Microsoft

 

Primarul Emil Boc este audiat la instanţa supremă, ca martor, în dosarul Microsoft. 

 

În acel dosar, fostul ministru Valerian Vreme a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce a încheiat un contract, fără organizarea unei licitaţii, pentru achiziția de produse software Microsoft în şcoli.

 

Primarul a refuzat să dea declarații la sosirea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Emil Boc a mai fost citat, dar nu s-a prezentat. 

 

În septembrie 2017, fostul ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Valerian Vreme a fost trimis în judecată de procurorii DNA, el fiind acuzat de abuz în serviciu.

 

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract „ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli”.

 

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent. De menţionat este faptul că D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro. Ulterior, în acelaşi context, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a achitat către D.Con-Net AG suma totală de 13.904.599 Euro”, conform procurorilor anticorupţie.

 

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

Comentarii Facebook