Miercuri 24 Aprilie

Boc anunță că în Cluj-Napoca a găsit soluția pentru plata angajaților din creșă


Primarul Emil Boc anunță că a găsit o soluție pentru plata angajaților și creșele din Cluj-Napoca și pentru a fi păstrați angajații. 

Împreună cu colegii mei și cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, am rezolvat situația de criză de la creșele din oraș - păstrăm personalul și drepturile salariale. Primăria Municipiul Cluj-Napoca susține financiar creșele peste costul standard per antepreșcolar. Menținem calitatea serviciilor din creșele clujene

Mâine, joi, la ora 11:00 am convocat o ședință de îndată a Consiliului local pentru aprobarea noului cadru legal de a asigura continuitatea funcționării creșelor în municipiul Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Diferența salarială prin trecerea creșelor de la Primăria Cluj-Napoca la Inspectoratul Școlar va fi suportată din bugetul local. 

Primarul Emil Boc a cerut permisiunea, din partea Ministerului Educației, de a compensa pierderile salariale și de a salva de la concediere circa 50 de oameni. 

Am cerut să ne lase să punem noi diferența. Să ne permită plata peste costul standard de bază din bugetul local. Asta ne va permite să nu scădem salariile. Dacă acest răspuns îl vom primi în scris, ne vom întruni în ședință și vom aloca resursa financiară pentru diferența de finanțare”, a declarat primarul Emil Boc, la ședința Consiliului Local de marți, 7 iunie.

Acum a venit decizia scrisă, iar lucrurile pot fi puse în aplicare. 

Comentarii Facebook