BNS Cluj strange semnaturi pentru un proiect de modificare a Codului Muncii

 

Blocul National Sindical (BNS) porneste din luna mai o campanie de strangere de semnaturi pentru un proiect de modificare a Codului Muncii.

Liderul BNS, Dumitru Costin a spus, miercuri, ca proiectul BNS care in momentul de fata de afla in dezbatere publica, incearca sa gaseasca o cale de echilibru intre performanta economica si protejarea muncitorilor.

"Incepand din luna mai, BNS va incepe o campanie de strangere de semnaturi pentru proiectul BNS de modificare a Codului Muncii, aflat in prezent in dezbatere publica. Ne vom asuma acest proiect ca initiativa civica. Proiectul nostru a incercat o solutie de echilibru intre performanta economica si protejarea lucratorilor. In luna iunie vom organiza mai multe evenimente la nivel national pentru promovarea si sustinerea modificarilor la Codul Muncii”, a spus Costin, la sedinta Biroului filialei BNS Cluj.

Printre modificarile vizate de BNS se numara stabilirea salariului minim la nivel a 50 la suta din salariul mediu, munca prin agent temporar, dar si contractele de munca pe perioada determinata.

Liderul BNS se asteapta la cateva sute de mii de semnaturi la nivel national in ceea ce priveste acest proiect, care dupa alegerile din toamna va fi prezentat viitorului Parlament.

Comentarii Facebook