Bloggerii clujeni construiesc sambata, 24 septembrie, o casa alaturi de Habitat for Humanity


Bloggerii clujeni construiesc sambata, 24 septembrie, o casa in cadrul unui proiect al Asociatiei Habitat pentru Umanitate. La actiune participa 8 reprezentanti ai comunitatii online.

Bloggerii construiesc o casa pentru familia monoparentala Moldovan, care a locuit timp de 15 ani intr-o "camera de interventie" de 12 mp din cladirea garii din Apahida. "Daniea Moldovan are 41 de ani si este vaduva de patru ani si, impreuna cu cele doua fiice, locuieste intr-o camera de interventie a Cailor Ferate Romane, in comuna Apahida, judetul Cluj. Habitat for Humanity Cluj a demarat proiectul de constructie pentru familia Moldovan in toamna anului 2010, sub numele 'Bilet HABITAT pentru ACASA', in acest moment locuinta fiind finalizata in proportie de 90%", a declarat Monica Oprea, purtatorul de cuvant al Asociatiei.

In ultimii 7 ani, reprezentantii media s-au alaturat de mai multe ori voluntarilor Habitat pentru construirea unor locuinte. "Editia din 2011 este dedicata bloggerilor clujeni, care vor fi insotiti in experienta lor de voluntariat de familia beneficiara si de echipa HFH Cluj. Evenimentul va avea loc pe santierul Habitat for Humanity de pe strada Libertatii nr. 257 din comuna Apahida, judetul Cluj, incepand cu ora 10.00. Ziua de lucru se va incheia la ora 15.30 cu o pizza bine meritata", a mai spus Monica Oprea.

Pana acum in Romania, Asociatia Habitat for Humanity a construit case pentru 1.700 de familii si la nivel mondial pentru 400.000 de familii. In judetul Cluj, 278 de familii sunt asistate de Habitat for Humanity Cluj.

Proiectul presupune ca familia care este ajutata sa lucreze alaturi de voluntari la constructia casei, iar materialele folosite sunt adunate din donatii.

Comentarii Facebook