Bișnițarii de combustibil se înmulțesc la Cluj? Vezi câte persoane au ajuns după gratii anul trecut



Polițiștii clujeni s-au confruntat cu destul de multe cazuri de înșelăciune cu combustibil în anul 2014, iar patru persoane au ajuns chiar în spatele gratiilor.

În cursul anului 2014, la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 7 Poliţie au fost identificaţi şi trimişi în judecată 4 bărbaţi pentru fapte de înşelăciune cu combustibil. Doi dintre aceştia au fost prinşi în flagrant delict de către poliţişti şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de alţii cercetările continuă”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Totuși, legislaţia actuală permite, în astfel de cazuri, împăcarea părţilor, iar unii dintre cei depistaţi şi cercetaţi de poliţişti, se înţeleg cu cu părţile vătămate până în faza de judecată şi își continuă activitatea infracţională.

Din cercetările poliţiştilor, escrocii își contactau telefonic victimele şi le ofereau spre vânzare motorină la un preţ mai mic decât în staţiile autorizate!

Aceștia ar fi stabilit apoi un loc pentru realizarea tranzacţiei, ar fi îndrumat persoanele vătămate să lase recipientele, apoi să părăsească zona indicată şi sa revină pentru a ridica combustibilul. Banii urmau să îi lase într-un loc indicat, iar după ce bănuiţii intrau în posesia lor, îşi închideau telefoanele mobile şi nu mai utilizau cartelele telefonice folosite.

Comentarii Facebook