Bișnițarii care îi păcălesc pe clujeni cu apă în loc de combustibil, nu au frică de nimic. Cum acționează și de ce scapă de închisoare



Multe persoane au fost țepuite în ultima perioadă la Cluj de escrocii care pretind că vor să le vândă combustibil la un preț foarte avantajos, însă aceștia par să nu poată fi opriți nici măcar de polițiști.

Un clujean ne-a relatat că zilele trecute a fost contactat telefonic de un bărbat care pretindea că vrea să îi ofere combustibili la jumătate de preț, propunându-i să se întâlnească la Ambient, în cartierul Someșeni, pentru a face tranzacția.

Metoda prin care ”afacerea” trebuia să se desfășoare era cel obișnuit - victima vine cu recipientele goale, lasă banii sub ele și ia recipientele pline cu ”combustibil” -, precizând că numărul de telefon i l-au aflat din diversele anunțuri pe care acesta le postase pe internet.

Am fost contactat telefonic de un bărbat, care m-a întrebat dacă vreau combustibil la jumătate de preț. Un unchi de-al meu a mai luat țeapă cu același lucru așa că am știut despre ce e vorba și am zis sa aflu mai multe. La început acesta mi-a propus să cumpăr 600 litri, dar i-am zis ca e prea mult și i-am spus că m-ar interesa doar 100 de litri. Mi-a spus apoi să merg la Ambient și să rezolvăm, că prin zona aceea lucrează el. Numărul de telefon mi l-a luat de pe internet, că am postate anunțuri de vânzare pe mai mutel site-uri”, ne-a spus clujeanul.

Polițiștii clujeni au prins, în cursul anului trecut, mai multe persoane, acuzate de înșelăciune cu combustibil, iar patru dintre ele au fost trimise în judecată.

În cursul anului 2014, la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 7 Poliţie au fost identificaţi şi trimişi în judecată 4 bărbaţi pentru fapte de înşelăciune cu combustibil. Doi dintre aceştia au fost prinşi în flagrant delict de către poliţişti şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de alţii cercetările continuă”, anunțau la începutul anului reprezentanții IPJ Cluj.

Totuși, legislaţia actuală permite, în astfel de cazuri, împăcarea părţilor, iar unii dintre cei depistaţi şi cercetaţi de poliţişti, se înţeleg cu cu părţile vătămate până în faza de judecată și scapă basma curată, iar apoi își reiau activitatea.

Comentarii Facebook