Biserica vrea un cimitir nou in locul crematoriului din Manastur


Preotii de la biserica Adormirea Maicii Domnului din apropierea cimitirului din Manastur se opun construirii crematoriului uman, ideologia Crestina fiind in contradictoriu cu incinerarea trupurilor.

"Biserica Ortodoxa se opune incinerarii trupurilor, pentru ca in Crestinism trupul are o valoare deosebita. La a doua venire a lui Iisus Hristos trupurile vor iesi din morminte si cand noi ne ingropam mortii noi le spunem adormiti. In greceste cimitir inseamna dormitor, adica ei doar se odihnesc, aceasta este doctrina ortodoxa in ceea ce priveste aceasta problema", a spus preotul paroh de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, Dan Hobnici (foto dreapta).

Preotul a mai mentionat ca Mitropolia Clujului cauta solutii pentru a infiinta un nou cimitir, pentru a se rezolva problema lipsei locurilor de veci din Cluj.

"Pe valea Chintaului exista o locatie pentru morminte. Biserica actualmente cauta o solutie pentru aceasta problema si Mitropolia Clujului are in vedere infiintarea unui nou cimitir", a mai spus pretorul Dan Hobnoci.

Comentarii Facebook