Biserica sau restaurantele de pe Victor Babeș ar putea fi DEMOLATE pentru Centrul Integrat de Transplant Cluj - FOTO


Documentația la Centrul Integrat de Transplant Cluj este în derulare, până acum nefiind terminate studiile, dar oficialii speră să lucreze din 2022.

Centrul de transplant este pe o suprafață de 7400 de mp.

Urmează emiterea HCL pentru aprobarea PUZ -ului și se lucrează în paralel la studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Anul viitor ar urma să înceapă construcția. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin infrastructura de sănătate. 

Institutul de Transplant Renal va avea heliport.

Arhitecții au criticat faptul că viitorul centru este înghesuit între biserică și zona de alimentație de pe strada Victor Babeș. În plus, heliportul este situat în zona de case și locuințe.

Au existat voci care au contestat parte din acest proiect sau chiar în totalitate. Suntem deschiși să facem toate modificările aduse de specialiști. Nu insistăm ca acest corp de clădire să fie așa cum vrem noi. Modificările se vor face până la faza de Hotărâre de Consiliu Local. Pentru noi important este să luăm banii europeni, unde mâine s-ar muta Institutul de Urologie, dacă s-ar putea. Sunt de acord că acolo unde sunt probleme, trebuie să găsim soluțiile optime. Toți am fost de acord că avem nevoie de un centru nou. În perspectivă, transplantul de ficat și plămâni va prinde contur. Există cere, dar puține centre”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Întrebat ”Dacă s-ar putea ajunge la exproprierea bisericii, a zonei de restaurante, ce se va face?”, Alin Tișe a spus că: ”Dacă arhitecții vor propune o soluție îmbrățișată de Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, și vor spune că trebuie să luăm măsuri, le vom lua. Inclusiv expropriea clădirilor, extindere de stradă, modificarea heliportului”.

page.jpg

Comentarii Facebook