Bilanț coronavirus la Cluj: Pacientul infectat cu coronavirus este tot internat / UPDATE: Soția bolnavului și alte 7 persoane nu sunt infectate


Medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj au primit probe de la alte 7 persoane cu suspiciuni de a avea coronavirus, inclusiv de la soția bărbatului de 45 de ani din Maramureș, depistat cu coronavirus. Acesta venise din Italia, unde lucra ca sudor și a fost mutat de la Spitalul din Maramureș la cel din Cluj, unde a fost diagnosticat pozitiv în urma probelor de laborator. 

Starea pacientului (n.red. din maramureș) este în continuare staționară, nu există elemente de noutate privind evoluția acestuia. Este internat în continuare pe secția dedicată, este afebril și nu este intubat. Probele prelevate de la soția pacientului au ajuns în aceasta dimineață la Cluj și au intrat în procedura de testare, împreună cu alte 7 probe. Celelalte 7 probe sunt din județele: două din Hunedoara, două din Alba, două din Cluj, una din Mureș”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Acesta a spus că în județul Cluj sunt 533 de persoane izolate la domiciliu și zero în carantină, în spațiile special amenajate.

Rezumând, la Cluj au mai fost efectuate sâmbătă patru teste care au ieșit negative, iar acum se fac alte 8 testări. 

-----------------

UPDATE

Toate cele 8 teste făcute duminică au ieșit negative, inclusiv cea făcută soției bărbatului din Maramureș, infectat cu coronavirus. De asemenea, numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut la 589.

vlcsnap-2020-03-01-17h29m54s631.png

vlcsnap-2020-03-01-17h29m44s766.png

Comentarii Facebook