Bike sharing Cluj - Bicicletele vor putea fi utilizate gratuit numai o oră - VIDEO

 

Pistele de biciclete și sistemul de bike sharing este gata în Cluj-Napoca, dar sunt probleme în Florești și Apahida. 

 

Proiectul va fi funcțional numai dacă va fi interconectat între Cluj-Napoca, Florești și Apahida. Primarul Emil Boc a spus la emisiunea Știri de Cluj LIVE că a făcut cerere pentru ca proiectul să poată fi deschis pe ”bucăți”.

 

De asemenea, acum este în derulare licitația pentru mentenanța bicicletelor. ”Trebuie să ai o menteață din partea unei firme, care se ocupă de mutarea bicicletelor din centrele aglomerate. Dacă se strică ceva trebuie întreținut. 

 

Tu ai o oră dreptul să o folosești gratuit. Nu mergi cu bicicleta la cârciumă și ieși peste 7 ore pe trei cărări. După acea oră va fi un tarif anunțat. 

 

Dacă ai folosit-o o oră și o predai la următorul rastel, nu plătești nimic. Dar dacă ai luat-o și ai mers la cârciumă și ai pus-o acolo, atunci e normal că vei plăti”, a spus Emil Boc. (Vezi declarația video la minutul 29.35)

 

Sistemul de plată va fi prin card, care va fi gratuit. ”Probabil că va fi o oră sau o oră și jumătate gratuit. Abia ulterior va fi o penalitate. Considerăm că în acest interval poți parcurge o distanță în oraș. Dacă vrei mai mult poți să îți cumperi bicicletă. Noi vrem să încurajăm mobilitatea”, a mai spus Emil Boc. 

Comentarii Facebook