Bicicliștii clujeni ies în stradă în memoria celor omorâți de mașini. Astăzi de la ora 18:30 are loc „Marșul Tăcerii 2022”


Miercuri, 17 mai, bicicliștii din județul Cluj sunt așteptați la „Marșul Tăcerii”, în amintirea celor care au murit după ce au fost loviți de mașini. 

Întâlnirea bicicliștilor va fi în Piața Unirii de la ora 18:30, potrivit organizatorilor, marșul va dura circa o oră și va străbate zona centrală a municipiului Cluj-Napoca și cartierul Mărăști și Grigorescu. 

Traseul concret este:

Piața Unirii - Bd. Eroilor - Cl. Dorobanților -str. Petofi Sandor - Bd. 21 Decembrie 1989 – Piața Unirii - str. Regele Ferdinand - str. G.Barițiu - Parcul Central S. Bărnuțiu - str. G.Coșbuc -str. I.Hossu - str. E.Isac - str. Memorandumului - Piața Unirii.

Marșul Tăcerii

În anul 2002, „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas, Statele Unite ale Americii, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.  Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai.

România, cea mai mare rată din UE la decese cauzate de accidente rutiere

Conform unor date publicate la începutul lunii mai de către Eurostat, România are cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană a deceselor cauzate de accidente rutiere.

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2020 de accidentele rutiere s-a observat în Suedia (20 de decese la un milion de locuitori), Malta (23), Danemarca (27), Spania (29), Irlanda şi Ţările de Jos (ambele cu 30), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (85 de decese la un milion de locuitori), Letonia (73), Bulgaria (67) şi Polonia (66).

În 2020, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 18.786, din care 44% erau ocupanţii vehiculelor, 19% pietoni, 16% motociclişti, 10% biciclişti şi 11% alte categorii (inclusiv vehicule utilitare şi vehicule grele de marfă, autobuze şi autocare, mopede şi alter vehicule).


Comentarii Facebook