Biciclistii au marsaluit de Ziua Mobilitatii: "Noi nu poluam si vrem sa avem piste"


Zeci de biciclisti clujeni au participat miercuri seara la un mars prin centrul orasului, cu ocazia Zilei Europene a Mobilitatii. "Noi nu poluam si vrem sa avem piste pe care sa ne deplasam", a declarat pentru Stiri de Cluj unul dintre participati.

Biciclistii au vrut sa traga un semnal de alarma asupra pericolului pe care il reprezinta numarul de autoturisme in crestere. Marsul a fost programat miercuri, pentru a marca Ziua Europeana a Mobilitatii, dar a avut si "un caracter aniversar prin faptul ca marcheaza trei ani de la inceputul seriei lunare de marsuri si un caracter special prin faptul ca se tine nu in ultima joi a lunii, ci intr-o zi de miercuri, fiind dedicata zilei de 22 septembrie - Ziua Europeana Fara Masini", a declarat Radu Mititeanu, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca. 

Participantii au avut asupra lor pancarte prin care ii indemnau pe clujeni sa isi lase masinile acasa si sa foloseasca bicicleta.

Marsul a pornit din parcul I.L. Caragiale - str.C.Daicoviciu - str.E.Isac - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - bd. Eroilor - p-ta A.Iancu - Cl.Dorobantilor - p-ta Marasti - bd. 21 Decembrie 1989 - str.Memorandumului.

La final, participantii s-au oprit la biblioteca Heltai la o expunere cu imagini foto comentate, care au descris modul in care au fost amenajate pistele de biciclisti, cu lipsurile si avantajele existente.

Comentarii Facebook