Biblioteca ”Octavian Goga” Cluj este cea mai bună bibliotecă din ţară

 

Biblioteca Judeţeană ”Octavian Goga” a primit premiul pentru ”Cea mai bună bibliotecă”. 

 

Conferirea acestui titlu a avut loc în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Industriei de Carte din Romania ”Bun de Tipar” 2014. 

 

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în Aula Bibliotecii Naţionale a României şi a fost prezentată de jurnalista Irina Păcurariu. În competiţia din acest an s-au înscris nu mai puţin de 700 de proiecte din 120 de instituţii din industria cărţii: tipografii, librării, biblioteci, precum şi scriitori, traducători şi ilustratori de carte. Juriul condus de Mircea Martin, critic şi teoretician literar, a acordat 25 de trofee, 5 menţiuni şi 3 premii speciale.

 

Trofeul “Cea mai bună bibliotecă” a revenit Bibliotecii Judeţene “Octavian Goga” din Cluj şi Bibliotecii comunale Şirna din judeţul Prahova.

 

Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” s-a aflat printre finalişti la toate ediţiile Galei “Bun de tipar”. Proiectul depus în acest an este un proiect de promovare a lecturii intergeneraţionale ”Vreau să-mi citeşti”, care se derulează la Secţia pentru copii de la sediul central, la toate filialele de cartier şi în patru biblioteci publice din judeţ. 

Comentarii Facebook