”Becu”, un renumit INTERLOP clujean, ridicat de mascați! Conducea o rețea de hoți de la Luvru

 

Robert Baciu, cunoscutul interlop clujean poreclit ”Becu”, a fost ridicat de mascați de acasă, miercuri dimineața, la cererea procurorilor francezi. 

 

Perchezițiile au fost făcute de polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj, la cererea procurorilor francezi. 

 

”Becu” a fost dus cu cătușe la Curtea de Apel Cluj, unde se va judeca cererea de extrădare în Franța. 

 

Robert Baciu, zis ”Becu”, este acuzat că ar fi coordonat o rețea de hoți din Paris, specializați în furturi din buzunare.

 

Clujeanul conducea o grupare care fura de la turişti care vizitau Muzeul Luvru din Paris.

 

Anchetatorii susțin că, în perioada august 2012 - 1 decembrie 2013, la Muzeul Luvru din Paris s-a constatat o creştere majoră a numărului de furturi, fiind prejudiciați turiştii și erau agresați personalul de supraveghere.

 

Primele elemente de anchetă au permis observarea unui sistem organizat, în echipă, cu un mod de lucru bine pus la punct. Supravegherile puse în mişcare în diferite locuri turistice din capitala Franţei, precum ascultările telefonice, demonstrează o activitate zilnică şi deosebit de lucrativă. 


În urma investigaţiilor s-au identificat şi dezmembrat două echipe infracţionale, una dintre ele gravitând în jurul cuplului Sandra Baciu (n.red. sora lui Becu) - Robert Vasile Baciu.

 

Întrucât Robert Vasile Baciu nu a putut fi reţinut în urma operaţiunilor desfăşurate în luna decembrie 2013 deoarece acesta părăsise Franţa anterior efectuării reţinerilor, s-a emis mandatul de arestare supus analizei astăzi (miercuri - n.r) la Curtea de Apel Cluj”, precizează anchetatorii.

 

Rudele lui Robert Baciu au fost arestate acum 7 luni. 

Comentarii Facebook