Miercuri 24 Aprilie

Becali acuzat de la Cluj, de un coinculpat din dosarul Valiza: ”Am fost manevrat! I-a plăcut terenul că era lângă Iuliu Mureșan”

 

Radu Marino, clujeanul trimis în judecată alături de Gigi Becali, s-a enervat la culme în momentul în care a văzut că fostul său partener de afaceri le-a spus judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiţie că afacerea imobiliară pe care ar fi urmat să o deruleze la Cluj era doar un ”paravan”.

 

Ştiu ce a zis. Vrea doar clemenţă. Vrea să fie achitat şi se bazează că premierea nu e dare de mită. Este teoria profesorului de drept Gheorghiţă Mateuţ. Nu e totuna să îi mai dea patru ani şi să execute patru ani sau să rămână cu trei ani, câţi are în prezent”, a declarat Radu Marino.

 

În 2008, mai exact în data de 15 aprilie 2008, între Marino şi Gigi Becali a fost semnat un antecontract de vânzare-cumpărare, prin care primul vindea, iar al doilea cumpăra un teren în Cluj-Napoca, în valoare de 1,7 milioane de euro. Marino susţine că în ziua în care oamenii lui Becali au fost prinşi la Cluj cu valiza de bani, suma de 1.7 milioane de euro îi era practic destinată lui ca plată a preţului pentru terenul din discuţie. 

 

Azi, Gigi Becali a spus că banii erau pentru jucătorii de la U Cluj, pemtru ca aceştia să îşi apere corect şansele în faţa jucătorilor de la CFR Cluj. Atunci, Becali juca pe totul s-au nimic, deoarece dacă U Cluj ar fi câştigat meciul, Steaua ieşea campioana României.

 

Radu Marino este un vulcan de nervi şi îl acuză şi pe Becali, dar şi pe avocatul acestuia că ”l-au manevrat”. ”În mai 2008, l-am întrebat româneşte şi l-am întrebat dacă mergem mai departe, sau abandonează afacerea cu terenul. Mi-a zis că afacerea se va perfecta abia după ce va lua banii de la DNA, după ce i se ridică sechestrul şi că facem afacerea. Prin faptul că face declaraţia asta de acum, el vrea clemenţă şi face discuţia sau afirmaţia asta ca nu cumva să ia patru ani, ci numai trei ani, să nu facă mai mult decât are acum de făcut, trei ani. Îmi e jenă pentru avocatul Vlad Bogdan. Am întrebat care este strategia şi mi-a zis că e în ordine şi nu m-a lăsat să merg la procesul de luni, 27 mai, de la București. Mi-a zis să trimit un document că apelez la dreptul la tăcere.  Eu am avut despre Becali, în toate discuţiile purtate cu mine, cum s-a purtat cu mine până azi, am avut cea mai bună impresie din lume. Mi-a plăcut că spune adevărul, cum a făcut banii, cum se purta cu oile, că nu are aroganţe. Mă mulţumea şi dacă mi-ar fi zis în 2008 că rupem contractul, pentru că eu aveam cui să vând terenul”, a mai spus Marino. 

 

Clujeanul a povestit că el a fost cel care s-a dus la București pentru a-i propune lui Becali vânzarea terenului. ”A fost deosebit de ineteresat, mai ales că era poziționat lângă cel al unui domn de la CFR Cluj (n.red. Iuliu Mureșan). Dacă atunci renunța la afacere, eu puteam să vând mai departe terenul, pentru că atunci nu era criză imobiliară, dar acum am pierdere mare”, a mai spus Marino.

 

Acesta s-a întrebat de ce Becali nu a recunoscut până azi, la DNA, la procesul de la fond sau la termenele din recurs, că afacerea imobiliară era doar una de ”acoperire”. 

Comentarii Facebook