Bazinul de inot al Universitatii Tehnice, inca un pericol pentru copiii din Cluj. Atentie parinti: 60 de copii supravegheati de 3 instructori

 

CJPC a facut un control la bazinul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si a constatat ca in bazin erau peste 60 de copii care erau initiati si supravegheati doar de 3 instructori. 

In urma verificarilor inspectorii Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Cluj au constatat, de asemenea, ca nu existau niciun fel de documente in care sa fie stipulate si insusite drepturile si obligatiile prestatorilor precum si termenii in care se deruleaza activitatea.
 
"Avand in vedere, incidentele nefericite din trecut, recomandam parintilor sa solicite incheierea unui contract care sa cuprinda clauze clare; simpla eliberare a unui document fiscal nu atesta asumarea unor obligatii ferme din partea acestor prestatori de servicii.Atentionam parintii asupra faptului ca desfasurarea cursurilor, fara transpunerea intr-un document a drepturilor si obligatiilor, implica asumarea raspunderii in cazul  ivirii unor evenimente neplacute.  Totodata, tinem sa precizam faptul ca desi orarul afisat indica anumite intervale orare pentru accesul publicului si pentru desfasurarea cursurilor, in perioada rezervata publicului se derulau si activitati de initiere inot, doar un culoar fiind destinat publicului", sustine conducerea CJPC Cluj.

Comisarii pentriu protectia consumatorilor fac apel la parinti sa ii sesizeze in cazul in care cei care organizeaza cursuri de initiere in diverse sporturi refuza sa incheie contracte.
 
Va reamintim ca in 12 noiembrie 2009 un baietel de 5 ani a murit inecat in bazinul UTCN in timp ce se afla la un  curs de inot. Institutul de Medicina Legala a stabilit ulterior cauza mortii: inecul.
 

Vezi aici detalii despre ce s-a intamplat atunci.

Comentarii Facebook