Joi 13 Mai

Bazarul cu Lucruri Gratis de la Cluj, o mișcare anti-consumerism

 

Bazarul cu Lucruri Gratis de la Cluj este o mișcare anti-consumerism ajunsă la a XVI-a ediție. 

 

Evenimentul e o miscare anti-consumerism și incurajează clujenii să aduca la bazar lucrurile pe care nu le mai folosesc. După ce participanții își așează lucrurile în spațiile amenajate, aceștia au posibilitatea să-și ia de la bazar, total gratuit, alte lucruri de care au nevoie. 

 

Suntem aproape siguri că fiecare are pe acasă lucruri care stau degeaba în debara, pe raft sau în balcon, poate ni se trage de la părinții noștri care ne-au învățat să păstrăm tăti cele în caz că vom avea cândva nevoie de ele. Lucrurile stau puțin altfel, iar când vine vorba de haine, încălțăminte și jucării daca acestea nu au fost utilizate câtuși de puțin în ultimul an poate ar trebui relocate. Gunoiul cuiva poate deveni comoara altcuiva și, de fapt, cam așa am observat că stă treaba la ultimele XV ediții ale bazarului. Oamenii își eliberează rafturile, totodată și mintea, dând o nouă șansă hainelor și altor lucruri încă în stare de funcționare”, explică organizatorii evenimentului.

 

Proiectul care a început la Brasov cu ajutorul lui Cristi Mosora a debutat prin platforma online www.lucrurigratis.ro unde oamenii își înscriu lucrurile de care vor să scape și mai apoi alții se înscriu ca să le primească. 

 

Până în prezent s-au oferit 36.929 produse prin intermediul site-ului și s-au organizat zeci de bazaruri în țară: Cluj-Napoca, Brașov, București, Sighetul Marmației, Sibiu, Târgu-Mureș și Buzău.

 

Sâmbătă, pe 24 mai urmează să ne vedem în locația care ne-a primit cu mare drag încă de la început – Atelier Cafe și timp de trei ore (13.00 - 16.00). 

 

Hainele si celelalte lucruri rămase de la evenimentele de până acum au ajuns prin intermediul următoarelor organizații la persoane care au avut nevoie de ele:  Fundația de Caritate Herald, Fundația Estuar, Asociația Persona,  Asociația Something New, Piața Autonomă Cluj și Beard Brothers.

Comentarii Facebook