Miercuri 6 Iulie

Bătrânul înecat în lacul Gilău a fost scos din apă după 7 zile! Scafandrii de la ISU Cluj nu au atestate

 

Bătrânul de 70 de ani care s-a înecat în 10 martie în lacul de la Gilău a fost scos din apă după șapte zile de calvar pentru familie.

 

Scafandrii de la Institutul Speologic Cluj au fost cei care au efectuat operațiunea și cei de la noi au asistat, fiind echipa de rezervă și cea care era pregătită să intervină”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

 

Familia a făcut toate demersurile pentru a-l scoate pe mort din apă, mai ales că trupul acestuia putea fi văzut în canalul de deversare de la lacul de acumulare Gilău. ISU Cluj susține că nu a putut interveni pentru că scafandrii nu au atestate. 

 

Scafandrii de la ISU Cluj nu au atestat pentru a face scufundări în spații tehnologice. Dacă se întâmplă ceva echipa noastră era vinovată. Se puteau face scufundării numai când sunt erau oprite turbinele de la hidrocentrală, astfel că familia a apelat la scafandrii de la Constanța”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

 

Conform unor surse, ISU Cluj și-a retras scafandrii și pentru că la intervenția inițială unul dintre aceștia ar fi avut probleme și nu s-a dorit asumarea unui risc. Andrei Biriș a declarat că nu poate să confirme acest incident.

Comentarii Facebook