Bătrân lăsat să moară de FRIG la Cluj. Poveste despre nepăsare și suspiciuni

 

Un bătrân de 68 de ani a murit de frig la Cluj-Napoca, fiind confundat de mai mulți trecători cu un bețiv.

 

Vasile Cătinaş a fost găsit miercurea trecută, în jurul orei 14.00, căzut cu faţa în zăpadă, lângă un gard, pe o stradă de lângă Calea Turzii. ”Am venit cu maşina la atelierul auto. La un moment dat, pe proprietatea vecină, într-o râpă, am văzut un bărbat căzut la pământ. Am alergat spre el şi încă era viu, mai mişca, dar nu era conştient. Era cu faţa în zăpadă, cu burta goală, tot pe zăpădă. Era îmbrăcat bine, dar era desculţ şi nu era băut. Când l-am întors, avea urme de răni la un ochi, iar la doi metri erau urme de sânge. Am sunat repede la 112 şi am anunţat cazul. Nimeni nu s-a implicat în afară de mine şi de mecanicul auto”, povesteşte Călin Şuşman, un clujean stabilit în Italia. 

 

El a fost chemat ulterior la Poliție, pentru audieri. Acolo a aflat, cu surprindere de la polițiști, că, în acea dimineață, bătrânul a fost văzut prăbușit la pământ de mai mulţi angajaţi ai unor firme din zona. ”Nu mai înţeleg ce fel de oameni am ajuns să fim. Mi-au spus de la poliţie că angajaţii respectivi nu au sunat la 112 pentru că au crezut că omul e beat, dar oare nu s-au putut gândi că omul e picat într-o râpă. Mă gândesc că poate l-ar fi putut salva dacă sunau la 112”, a mai spus Călin Şuşman.

 

Medicii l-au preluat pe Vasile Cătinaș, având temperatura corpului de 22 de grade, dar bătrânul a decedat la spital după câteva zile. 

 

Poliţiştii au stabilit că bărbatul a murit din cauza naturale, el suferind de boala Wilson, care duce la o dezorientare temporo-spaţială. Până acum nu s-a aflat, însă, cum a ajuns bătrânul în râpă, zona fiind îngrădită cu garduri înalte. Unele surse din Poliția Cluj au afirmat că Vasile Cătinaş avea un conflict mai vechi cu un vecin, dar pista trebuie analizată.

 

Fiica lui Cătinaş este medic și și-a exprimat dubiile în privința decesului. ”Tata nu avea boala Wilson. A fost internat în spital, dar medicii au infirmat diagnosticul. În dimineaţa respectivă, între ora 9 şi 10 a fost în oraş, ca să îşi facă ochelari. Mă întreb de ce era pata de sânge şi de ce nimeni nu a sunat la 112? Locul era atunci acoperit de zăpadă, dar aceasta s-a topit şi urmele au dispărut. Avem multe semne de întrebare”, a spus Oana Gornescu.

Comentarii Facebook