Miercuri 24 Aprilie

Bărbatul suspendat deasupra Someșului a făcut un pariu că va trece apa. Acum, ar trebui să achite intervenția salvatorilor


Bărbatul care a rămas suspendat deasupra Someșului făcuse un pariu cu mai mulți prieteni că el traversează râul pe cablul de deasupra apei.

Acesta s-a legat cu o curea pentru a se asigura și a pornit prins cu mâinile și cu picioarele pe cablu. Din câte se pare, la mijloc l-au părăsit puterile și nu s-a mai putut trage în mâini până la mal.

Prietenii de pe mal au sunat la 112, iar pompierii l-au salvat și predat Poliției. Intervenția de salvare a implicat o serie de costuri, plus deplasarea a trei echipe de salvatori: o autospecială cu echipamente pentru salvări de la înălțimi, un echipaj de scafandri cu barcă și, preventiv, un echipaj SMURD. Pompierii l-au predat pe bărbat Poliției, care îi va face dosar penal.

Un pompier, asigurat cu un ham și cordiță de salvare, s-a deplasat pe cablu până la tânăr pentru al readuce la mal, iar echipa de scafandri a intrat în apă pentru a fi pregătiți să-l salveze în cazul în care acesta cădea de pe cablu.

Datorită intervenției prompte a echipajelor de pompieri, în cca 20 de minute de la apelul inițial, tânărul a fost adus de către pompieri la mal, fiind consultat de către echipajul SMURD, fără a fi transportat la spital”, precizează salvatorii.

Tânărul a rămas agățat deasupra someșului în zona ștrandului Sun, din municipiul Cluj-Napoca.

Alerta a fost dată în jurul orei 19.40, iar pompierii au găsit bărbatul, de cca 30 de ani, care striga după ajutor, susținut de centura care-i alunecase până în zona pieptului, fiind agățat la mijlocul unui cablu utilizat pentru decantarea deșeurilor extrase din albia râului Someșul Mic.

Comentarii Facebook