Barbatul mort in "Biblioteca Janis" era un artist homeless FOTO


Barbatul care a fost gasit mort luni, 27 februarie, in "Biblioteca Janis", in Piata Unirii, locuia acolo de 6 luni, dar avea un "suflet" de artist.

Unul dintre clientii localului, Ovidiu Tomoiaga, a realizat o schita a acestuia. "Probabil cativa il cunoasteti... Janis B.C.J. a fost casa lui pentru jumatate de an, un om minunat care merita o viata mult mai buna. A avut o viata frumoasa si intr-un final a ajuns boschetar, viata e cruda cateodata. Eu cand l-am intalnit prima data, era singur la masa si citea o carte. Avea un vocabular si o dictie pe care multi nu o avem. In ultima luna a trecut pe arta, si cu un pumn de creioane colorate a facut peste 70-80 de desene. A si cantat in cateva weekenduri la chitara in Janis Stuf. Cativa poate ati fost norocosi sa il si auziti. Il chema Rares si i se spunea Lupul. Un om minunat. In 23 februarie a fost ziua lui, implinise 47 de ani. O sa imi aduc aminte mereu de el!!!", a scris Ovidiu pe Facebook.

Reprezentantii Clubului Janis au precizat ca barbatul locuia in "biblioteca" de circa 6 luni. "Dumnezeu sa-l odihneasca! Si sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea "reclama". Nu e singurul homeless aciuit la BCJ, dar niciodata nu ne-am pus problema ca oamenii acestia trebuie lasati sa moara de frig sau de foame. Si nu, nu era angajat. Cine intelege motivele de natura psihica pentru care un om devine si traieste ca un boschetar va intelege si ca oamenii acestia nu pot fi in realitate ajutati astfel. Cred ca singurul lucru care ar trebui sa ne preocupe, daca suntem cu adevarat oameni civilizati, este ca un cetatean al acestei tari poate muri cu zile fara sa aiba vreo sansa. Daca ne reprosam ceva este ca ajutorul nostru s-a limitat la adapost si hrana, cu toate ca nu aceasta este menirea unui local, oricat ar fi el de flower-power. Ar fi trebuit sa-l ducem la un doctor. Din pacate nu stiam cat de grav era bolnav. Sa ne ierte Dumnezeu!", a precizat conducerea Janis.

 

Barbatul a fost gasit mort luni, in jurul orei 15.00, in baia localului din Piata Unirii.

 

Un barbat a murit in "Biblioteca Janis Stuf" din Cluj-Napoca FOTO

 

Comentarii Facebook