Bărbat din Congo prins cu ședere ilegală la Cluj. Se folosea de documentul de rezidență al unei persoane cu care semăna



Polițiștii din cadrul Serviciului de Imigrări Cluj au descoperit în acest weekend un ceățean african care ședea ilegal în Cluj-Napoca.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Republica Democrată Congo, care a prezentat spre legitimare o copie a unui document de rezidenţă în România care aparţinea unei alte persoane cu care acesta se asemăna fizic.

Poliţiştii au condus persoana la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj, în vederea identificării şi efectuării verificărilor necesare, unde s-a constatat faptul că cetăţeanul străin a avut un drept de şedere în România în scop de studii, însă, la expirarea acestuia, nu a părăsit teritoriul ţării.

Oamenii legii i-au dat o amendă în valoare de 1200 lei, pentru şedere ilegală și i-a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul naţional în cel mult 15 zile.

La ieşirea din ţară se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de un an, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Comentarii Facebook