Balul Moților are loc la Cluj-Napoca. Puțini mai promovează valorile românești


Societatea Cultural-Patriotică ”Avram Iancu” din România organizează sâmbătă, 6 mai 2023, la Cluj o nouă ediție a manifestării Balul Moților.

Devenit o tradiție la Cluj și în multe filiale din țară ale Societății, Balul Moților  adună de fiecare dată o mulțime de clujeni, moți sau simpatizanți ai moților, care, mânați de sentimente patriotice alese, doresc să-l omagieze și în acest mod pe Eroul Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc curând 200 de ani. Intrat în sufletele românilor prin lupta sa pentru libertatea și demnitatea neamului său, Avram Iancu a intrat pentru totdeauna în istoria românilor și în folclorul transilvănean, în balade, cântece și poezii, anul 2024 fiind declarat de  parlamentul Românie, Anul Avram Iancu.

Pentru cinstirea Eroului Național, Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România organizează în fiecare an la Cluj Napoca, Balul Moților, Marșul lui Iancu si Festivalul Colind Iancului.

Anul acesta, la ediția care marchează împlinirea a 30 de ani de când i-a fost înalțată și dezvelită statuia la Cluj-Napoca, manifestarea Balul Moților are invitați de seamă precum Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, Inaltpreasfinția sa Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, preasfinția sa Episcop vicar Bebedict Bistrițeanul și îndrăgiți interpreți ai cântecului patriotic Nicolae Furdui Iancu si  Mariana Anghel.

În cadrul manifestării vor fi acordate distincții din partea Societății personalităților administrative și culturale care l-au omagiat exemplar pe eroul național Avram Iancu în anul 2022, la 150 de ani de la moartea sa.

Comentarii Facebook