Bal Caritabil pentru Institutul Inimii din Cluj

 

Fundația “Inima Transilvaniei” Cluj-Napoca, alături de Institutul Inimii “Niculae Stăncioiu”, organizează o nouă ediție a balului caritabil ”Împreună pentru Inima Transilvaniei”.

 

Evenimentul va avea loc pe 17 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca.

 

Bolile cardiovasculare rămân, constant, cauza principală a mortalității în România, iar sistemul de sănătate trebuie să acopere o creștere importantă a numărului de pacienți în fiecare an. Pentru a răspunde solicitărilor care vin din întreaga regiune, Institutul Inimii are nevoie permanentă de sprijin, ce poate veni și din zona privată. Acest lucru se întâmplă mulțumită unor organizații și unor persoane fizice ce răspund, de fiecare dată, la apelul instituției.

 

Nevoile institutului ca dotare sunt numeroase. Este greu să stabilim priorități, pentru că avem multe secții, diferite ca nevoi de dotare, mă refer la aparatură, mobilier. În ceea ce privește secția de chirurgie, am considerat ca prioritate introducerea acestei noi tehnologii, de chirurgie, prin asistare video, așa numita chirurgie minim invazivă prin port acces, care reprezintă o modalitate nouă de abordare a chirurgiei cardiace în general. Am insistat pe acest proiect, deoarece în România ea este utilizată foarte puțin și nu există un centru de pregătire pentru tinerii chirurgi. Cred ca în scurt timp, vom putea fi noi acel centru. Există încă multe alte proiecte pe care am putea să le inițiem legate de dotarea institutului”, a spus Conf. Dr. Adrian Molnar (foto dreapta, alături de primarul Emil Boc, ediția 2016), vicepreședintele Fundației ”Inima Transilvaniei”.

 

Balul ”Împreună pentru inima Transilvaniei” va debuta la ora 19:00 și are inclus în program o licitație de lucrări artistice pe care invitații le vor putea obține în baza unor donații către institut. 

Comentarii Facebook