Băile mobile instalate la Pata Rât sunt un succes! Zeci de oameni le folosesc zilnic - VIDEO


La o lună de la instalare, zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare pentru comunitatea de la Pata-Rât.

Accesul la dușuri și toalete a fost considerat o prioritate de majoritatea celor care locuiesc în această zonă.

Oamenii au fost consultați în ianuarie - februarie 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă din componenta ”Muncă informală” a proiectului ”Cluj Future of Work”, componentă implementată de Zona Metropolitană Cluj.

Cu toții au reclamat lipsa unor dotări sanitare minimale, cum ar fi dușurile, are un impact major asupra capacității localnicilor de a arăta decent la locul de muncă.

În acest context, a survenit pandemia COVID 19, care a creat și o urgență de sănătate publică, dat fiind faptul că Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că accesul la apă este esențial pentru protejarea populației de pandemie.

Pentru a răspunde ambelor provocări, prin componenta ”Muncă informală” a proiectului UIA - Cluj Future of Work, au fost achiziționate două unități sanitare mobile, fiecare echipată cu trei toalete, trei dușuri, patru lavoare, un boiler electric de 300L și un radiator electric. Ele au fost montate la sfârșitul lunii martie, pe strada Dezmirului, fostă Cantonului, pe un teren aflat în proprietatea municipalității. Investiția a fost în valoare de aproape 70.000 de lei”, anunță reprezentanții Zonei Metropolitane Cluj.

Pentru supravegherea, asigurarea igienei și întreținerea celor două unități sanitare a fost angajată cu normă întreagă o persoană din comunitate.

Comentarii Facebook