Baile de la Cojocna ar putea fi inaugurate de 1 Mai


Baile de la Cojocna ar putea fi inaugurate la 1 Mai, de Ziua Internationala a Oamenilor Muncii. Primarul comunei, Sorin Ranga, a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca amplasamentul va fi predat catre primarie la sfarsitul lunii aprilie si ca se vor face eforturi pentru ca turistii sa poata veni la baile sarate inca din primele zile ale lunii mai.

"Au mai ramas de facut unele retusari care nu au fost facute pe timpul iernii pentru ca nu s-a putut. Se plateaza pomi, se amenajeaza alei pentru ca locul sa fie gata spre sfarsitul lunii, cand baile trebuie sa fie predate catre noi. Ar fi frumos sa le putem inaugura de 1 Mai pentru ca am avea multi turisti, dar trebuie sa discutam si cu firma care face lucrarea. Este greu, dar nu imposibil", a declarat primarul comunei Cojocna, Sorin Ranga.

Baile sarate ar putea gazdui cateva mii de turisti zilnic, care vor avea la dispozitie terenuri de fotbal, 200 de locuri de cazare, dar si terase unde oamenii sa poata bea o bere si manca traditionalii mititei. "Intr-o zi buna de weekend, acum trei ani, aveam intre 3.000 si 3.500 de turisti, iar acum cu toata investitia ne bazam pe si mai multi. Speram sa avem acelasi succes pe care l-a avut Salina de la Turda dupa inaugurare si sa atragem cat mai multi turisti pentru ca statiunea de aici arata ca oricare de acest gen din Occident", a mai spus Sorin Ranga.

Edilul din Cojocna a mai afirmat ca acum trei ani preturile erau de 4 lei pentru un adult si de 2 lei pentru un copil, iar acum un biletului de intrare la bai va fi de 10 lei, iar pentru parcare turistii vor scoate din buzunar, inca 5 lei pe zi.

Modernizarea complexului balnear de la Cojocna a inceput in luna ianuarie 2008 si investitia totala s-a ridicat la 2,5 milioane de euro, din care autoritatile locale au contribuit cu 15 %, restul fiind bani proveniti din fondurile europene.

 

Baile vor fi predate catre primarie pana in data de 20 aprilie si la inaugurarea oficiala au fost invitati, ca si la Salina Turda, premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea.

Comentarii Facebook