Bacteria E.Coli, decoperită într-un abator din Cluj. ANSV a făcut abia acum publică informația



Un raport al Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, din cadul ANSVSA, realizat în perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, arată că bacteria Escherichia Coli (E.Coli) a fost descoperită în 69 de puncte de verificare din țară.

Verificările au fost făcute în cadrul Planulului Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală, fiind prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi vită, carne tocată mânzat, cârnaţi, şnitel mânzat, hamburger vită….); lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, caşcaval afumat, caş bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, caşcaval afumat…), potrivit unui comunicat ANSVSA.

Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

Unul dintre punctele de control în care s-a descoperit bacteria este în județul Cluj. Mai exact, inspectorii au descoperit bacteria E.Coli prelevând probe dintr-o carcasă bovină.

Vezi AICI lista completă cu punctele în care a fost descoperită bacteria.

Comentarii Facebook