BAC-ul incepe cu 3 ori mai tarziu decat este normal si asta din cauza alegerilor

 

Prima proba a examenului national de bacalaureat, cea orala la limba si literatura romana, incepe luni la ora 12.00, intrucat salile de clasa trebuie pregatite dupa scrutinul electoral de duminica, potrivit Mediafax.

"La proba vor participa peste 200.000 de candidati. Ora 12.00 a fost decisa de minister pentru a fi timp sa fie pregatite salile din centrele de examen in care duminica are loc scrutinul electoral. Luni dimineata, membrii comisiilor vor fi, incepând cu ora 10.00, in centrele de examen, unde vor primi subiectele in format electronic. Dupa ora 10.00, nicio persoana straina nu va mai putea intra in centrele de examen", a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca.

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta va incepe in 11-13 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana. Examenul continua in 13-15 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice la limba materna, urmata in 18-22 iunie de evaluarea competentelor digitale si in 25 - 27 iunie de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise vor incepe in 2 iulie cu testul la limba si literatura romana. Pentru 3 iulie este programata proba scrisa de limba si literatura materna, in 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar in 6 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

In 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar in 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Comentarii Facebook