Avocatul rromilor din Cluj, condamnat la închisoare pentru avocatură clandestină



Avocatul Ionel Sărac a fost condamat de Judecătoria CLuj la închisoare cu suspendare, pentru infracțiunile de avocatură clandestină și înșelăciune.

Ionel Sărac (foto) este cunoscut ca fiind "avocatul romilor", şi nu un personaj care nu are studii juridice dar pledează în faţa instanţelor de judecată, cot la cot cu ceilalţi avocaţi cu acte în regulă. În fiecare dimineaţă, Sărac poate fi văzut cum îşi "agaţă" clienţii, marea lor majoritate de etnie romă, chiar pe holurile Tribunalului Cluj, scrie EVZ.ro.

Acesta a fost condamnat, săptămâna trecută, de Judecătoria Cluj-Napoca, la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, pentru avocatură clandestină.

Sărac a fost acuzat de o femeie de etnie romă de înşelăciune şi de faptul că i-a spus acesteia că este avocat în condiţiile în care ştia că nu este. Bărbatul i-a luat clientei suma de 1.600 de lei pentru un proces de divorţ, pe care, culmea, l-a şi câştigat.

Totuși, nemulţumirea clientei a venit în momentul în care a aflat că Sarac nu este avocat şi că i-a solicitat să meargă la un notar pentru a semna o procură de reprezentare.

În general, falșii avocați practică moda procurilor de reprezentare, cu care ulterior aceştia se prezintă în faţa unui judecător şi susţin cauza, nu ca un avocat ci ca un reprezentant. A

La fel s-a întâmplat şi în acest caz în care Sărac a pledat ca şi reprezentant şi nu ca avocat, reușind însă să câștoge procesul de divorţ în condiţiile impuse de clienta lui.

Totuși, în cele din urmă, femeia a depus o plângere penală împotriva lui Sărac care s-a preznetat ca fiind avocat în condiţiile în care ştia cu nu este.

Comentarii Facebook