Avocatul poporului, la Stiri de Cluj LIVE: Compania E-ON Gaz poate fi linistita cu amenzi de 10 miliarde de lei pe zi

 

Avocatul poporului, Gheorghe Iancu, i-a indemnat pe clujeni sa faca plangeri impotriva E-ON Gaz. "Daca le dam amenda 10 miliarde de lei pe zi, se rezolva totul in scurt timp".

 

Intrebat daca Avocatul poporului poate face ceva impotriva E-ON Gaz, care a spart sute de strazi din Cluj-Napoca, Gheorghe Iancu a spus ca: "Asta este un serviciu public care poate sa fie verificat de catre noi. Daca prin aceste sapaturi se incalca vreun drept, la libera circulatie spre exemplu, la mediu, veniti si ne reclamati. Dumneavoastra asta trebuie sa faceti. Sa vina catre noi. In acest caz este clar o incalcare a dreptului la circulatie".

Avocatul poporului a spus ca pe baza reclamatiilor va fi verificata situatia din Cluj-Napoca. "Situatia este foarte grav. Intai le cerem autorizatia in privinta fiecarei gropi si va asigur ca nu prea exista. Ne putem adresa Companiei Nationale de Drumuri si Primariei si atunci intrebam de ce nu are autorizatie si, daca nu are, de ce nu s-a emis. Sesizam Guvernul, prefectul.

Sa stiti un lucru. Exista actiuni prin care persoanele sau societatile respective sunt obligate la plata unor daune cominatorii. Va asigur ca daca le dau amenda 10 miliarde in fiecare zi se va rezolva tot, pentru ca altfel desfiinteaza societatea. Asta le spunem primariilor: utilizati mijlocele pe care le prevede legea", a mai explicat Gheorghe Iancu (n.red. declaratie minutul 30).


Comentarii Facebook